Dö av bloggande?

Haha, läste i en artikel i metro för ett tag sen att man kan dö av att blogga? x) kolla själv ? :

De bloggar sig till döds


På andra sajter
Överdrivet bloggande kan leda till stress (svd.se)

Mer, bättre, vassare - hela tiden överträffa det man skrev förra gången. Bloggarens liv kan vara så hektiskt och stressigt att det bok­stav­ligt talat är livsfarligt.

I USA har de senaste månaderna två personer, 60 res­pektive 50 år, dött av hjärtattack, som kan ha framkallats av intensivt bloggande. En 40-årig man fick i december en infarkt un­der liknande om­ständigheter, men överlevde, enligt New York Times.

Det finns bloggare som vittnar om att de mentala och känslomässiga kraven leder till stress, som i kombination med livsstilsfaktorer och genetiskt arv ökar risken för hjärtinfarkt.
- Man ligger vaken om nätterna, ältar, oroar sig, funderar på nya sätt att ligga steget före. Man får svårt att sova, att återhämta sig. Somliga kanske börjar missköta sig, söker lindring i alkohol och droger, hinner inte motionera. Riskfaktorerna ökar, säg­er Georgio Grossi, docent i medicinsk psykologi vid Stressmottagningen i Stockholm.

Många bloggar för att tillgodose ett behov av att bli sedda. De sticker ut hakan, och exponerar sig för kritik, vilket ökar stressen.

Vad ska man göra?
- Man kan varva  bloggandet och tankarna på det med att stänga av ältandet i huvudet. Varva ner, fyll på batterierna i en tid.


Isabella Löwengrip,
Foto: Urban Brådhe     


Isabella Löwengrip, "Blondinbella", försöker ha lediga kvällar och helger för att inte stressa.

"Det är en väckarklocka"


STRESS.
Den svenska ­super­bloggaren Isabella ­Löwen­­grip har det ganska lugnt i dag, men höll på att blogga sig in i väggen i somras. Hon säger till SvD att hon skulle börja tvåan i gymnasiet samtidigt som bloggen skulle bli aktiebolag. Hon jobbade hårt för att synas överallt och hamnade på sjukhus efter att ha svimmat.
- Det blev en väckar­klocka. Från att ha gjort runt fem bloggrelaterade aktiviteter varje dag gick jag ner till två. Och jag försöker alltid ha kvällar och helger lediga, säger hon till tidningen, men tillägger att bloggen tar mycket tid.

Det märks. I onsdags skrev Blondinbella sju in­lägg, i går  tre, å andra sidan gjorde hon också två intervjuer och att var konferencier på en gala mot mobbning.

Artikel: www.metro.se



Helt saajko ?! Asså snälla de var ju typ 50-60 år?! Det är antagligen inte bloggandet som gjorde att de fick en hjärtattack? typiskt media att hålla på och göra saker typ fett stora när det inter ens är sant. Det är nog bara för att det blivit så populärt att blogga ! :D

ska ladda upp och fixa lite bilder som kommer snart nu  !

,<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0